Ce ar trebui sa stii cand iti cumperi o imprimanta noua

02 Decembrie 2015
de catre Echipa Nondinou

Daca te afli in cautarea unei imprimante vei descoperi cu usurinta ca ai o gama foarte mare din care poti sa alegi, iar toate reclamele iti spun ca fiecare din imprimantele la care te uiti sunt foarte bune si potrivite pentru tine. Dar trebuie sa stii ca lucrurile nu stau chiar asa si ca exista asfel de produse care iti vor fi mai folositoare decat altele si asta pentru ca totul depinde de nevoile tale si modul in care iti doresti sa utilizezi imprimanta pe care vrei sa o achizitionezi.

Imprimanta potrivita nevoilor tale

Daca nu esti in cautarea unor imprimante speciale, cum sunt cele matriciale sau plotterele (imprimante de format mare), vei avea de ales intre cele laser, inkjet, multifunctionale sau foto.

Cei care doresc o imprimanta matriciala sau un plotter stiu ce vor si pentru ce vor aceste aparate, ele fiind utilizate cel mai adesea de companii sau micile afaceri, primele fiind destinate mai ales celor care lucreaza cu publicul si au nevoie de facturi sau alte documente asemanatoare. Iar plotterele sunt utilizate mai des in firmele care lucreaza in domeniul ingineriei sau designului asistat de calculator, in plus au un mod diferit de functionare spre deosebire de imprimantele obisnuite. Dar sa trecem la utilizarile obisnuite ale unei imprimante si sa vedem ce s-ar potrivi mai bine si in ce situatii.

O imprimanta cu laser se preteaza cel mai bine unui mic birou sau acasa daca obisnuiti sa imprimati multe documente scrise. Dar de ce este aceasta mai buna in aceste situatii? Pentru ca o imprimanta laser este mai rapida decat una inkjet si are posibilitatea de a printa mai multe foi odata decat cea cu cerneala, acest lucru fiind dovedit si de faptul ca de cele mai multe ori containerul pentru foi este mai mare in cazul imprimantelor laser. Iar in cazul diferentierii intre o imprimanta monocroma sau color trebuie tinut cont de ce iti doresti sa imprimi. Daca ai nevoie doar pentru a imprima documente scrise obisnuite poti opta pentru o imprimanta monocroma, insa daca ai nevoie de imprimarea unor documente color ai nevoie de o imprimanta adecvata.

Imprimantele inkjet sunt mai utile acasa, asta daca nu ai nevoie de printare rapida si in cantitati mari a documentelor scrise, caz in care iti recomandam imprimanta laser. Dar daca vrei doar sa ai parte de un aparat la care sa printezi din cand in cand cea inkjet este foarte potrivita. Si in cazul acesteia poti alege intre monocrom si color, cea monocrom fiind utila doar in cazul documentelor simple, iar cea color avand o utilitate mai mare, putand fi folosita si pentru fotografii.

Imprimantele multifunctionale sunt cele care imprima, scaneaza, copiaza si in unele cazuri pot chiar sa trimita faxuri. Acestea sunt probabil cele mai bune alegeri in acest moment, pentru ca pretul a scazut foarte mult in ultimii ani si obtii mai multe functii intr-un singur aparat. Multifunctionalele se pot gasi atat in gama laser, cat si in gama inkjet, iar aceste alegeri le puteti face in functie de caracteristicile descrise mai sus. O imprimanta multifunctionala laser este mai utila intr-un mic birou, iar una inkjet poate face mai bine fata nevoilor aparute intr-o casa.

Imprimantele foto sunt mai deosebite prin faptul ca au o utilitate mai aparte, dar si functii si setari care nu se regasesc la celelalte despre care am discutat. Insa merita facuta si precizarea ca exista unele imprimante inkjet de tipul all-in-one, care pe langa functiile obisnuite de imprimare au parte si de setarile speciale ale unei imprimante foto. De asemenea, este bine de stiut ca imprimantele foto sunt de tipul inkjet, pentru ca cele laser, chiar daca sunt color, nu reusesc sa redea la fel de bine imaginile, mai ales din perspectiva culorilor.

Asadar daca va aflati in cautarea unei imprimante si nu stiati care sunt diferentele dintre imprimantele laser si inkjet, dar si utilitatile lor speram ca acum aveti o privire de ansamblu mai buna si puteti sa va decideti mai usor in privinta imprimantei pe care o doriti. Dar nu trebuie sa uitati ca imprimanta cea mai potrivita este cea care va este cea mai utila, astfel ca nu are rost sa cumparati o imprimanta care multe specificatii, dar care nu va sunt de folos cu adevarat.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua