Ce inseamna refurbished?

26 Februarie 2019
de catre ATX Computers

Informatii generale despre refurbished


Calculatoarele si laptopurile sunt scumpe, motiv pentru care modelele refurbished pot fi o alegere foarte buna. Dar aceste dispozitive au o reputatie proasta, deoarece uneori produsele etichetate ca fiind refurbished, este posibil sa nu fi fost verificate. Un calculator refurbished este inspectat si reparat, astfel incat acesta sa functioneze ca o unitate noua, desi poate avea urme de uzura. Nu ar trebui sa existe diferente functionale intre un model refurbished si un model nou - altele decat pretul si cosmetica.

Procesul de refurbish

Pe masura ce se lanseaza noi sisteme de operare, jocuri si alte programe, computerele vechi devin mai putin folositoare, deoarece nu pot satisface cerintele de sistem pentru a rula noi produse. In plus, laptopurile mai vechi incep sa prezinte o capacitate de racire scazuta, deoarece ventilatoarele si gurile de ventilatie colecteaza praf. Reconditionarea unui computer poate implica inlocuirea componentelor vechi cu cele mai noi pentru o performanta imbunatatita, sau eliminarea prafului si inlocuirea unor parti ale sistemului de racire pentru a reduce temperatura calculatorului.

Evaluarea echipamentelor IT este un proces destul de interesant. Fiecare etapa a procesului de refurbish necesita competente specifice de la un numar de angajati. Distribuirea, stergerea datelor, curatarea, instalarea software-ului, testarea, ambalarea, vanzarea si multe alte procese sunt necesare pentru un computer sau laptop refurbished.

Stergerea datelor

In mod normal, toate produsele refurbished au fost folosite in trecut, asadar contin date care vor fi sterse. Angajatii utilizeaza un software special, care sterge fiecare punct de date ramas. Prin urmare, nu veti gasi niciodata date vechi pe un laptop sau un calculator refurbished.

Acesta este un pas extrem de important in procesul de refurbish in ceea ce priveste preocuparile legale. Intreprinderile sau institutiile pastreaza aproape intotdeauna informatii confidentiale despre clientii, partenerii de afaceri sau angajatii lor, in retelele lor de calculatoare. Pentru a face fata acestei probleme de securitate, toate dispozitivele trec printr-un proces securizat de stergere a datelor, pentru a se asigura ca datele sensibile nu intra in mainile persoanelor care ar exploata aceste informatii.

Dezasamblarea, reparatia, inlocuirea, reasamblarea

Odata ce toate dispozitivele de stocare a datelor au fost sterse, toate componentele sunt separate. Acest proces este vital pentru procesul de refurbish al PC-urilor, care este mai complex datorita numarului de componente. Depozitele stocheaza mii de componente de la toti producatorii de hardware de top. Daca unele componente sunt deteriorate, tehnicienii le pot repara imediat. Elementele defecte sau lipsa sunt inlocuite.

Curatarea

Laptopurile si calculatoarele necesita curatare dupa perioade indelungate de utilizare. Atat la exterior cat si in interiorul unitatii se poate aduna praf, care trebuie indepartat cu atentie. Pentru a indeparta murdaria si praful din interiorul procesoarelor sau ventilatoarelor, se foloseste aer sub presiune. Vanzatorii de laptopuri si calculatoare refurbished se asigura ca toate componentele sunt dezinfectate si sterse, astfel incat sa nu mai existe nici o urma de murdarie.

Controlul calitatii

Toate unitatile ar trebui sa treaca in cele din urma printr-un test de calitate. Aceasta este o etapa vitala in procesul de reconditionare, deoarece este inspectia finala a componentelor hardware inainte de a fi expediate noilor proprietari. CPU si RAM sunt testate pentru a se asigura ca puterea calculatorului este complet optimizata. Toate inspectiile sunt documentate si atasate la unitate. Daca o componenta nu trece testul de calitate, intregul PC este trimis inapoi pentru a fi dezasamblat.

Instalarea softwareului

Odata ce stadiile hardware au fost finalizate, sistemele de operare sunt apoi instalate. Sistemele de operare Microsoft licentiate ar trebui sa fie obtinute special pentru calculatoare refurbished. Un distribuitor poate obtine preturi mai mici pentru aceste pachete, daca este membru al programului Microsoft Registered Refurbisher. Tehnicienii se asigura ca sistemele de operare sunt la zi cu noile pachete service si ca toate instrumentele utile, cum ar fi Windows Office, sunt instalate.

Ambalare, transport, distributie

Toate componentele hardware sunt sigilate, ambalate si etichetate pentru remarketing. Etapa de remarketing este cruciala pentru intregul proces de refurbish, deoarece clientii cauta cea mai mare rentabilitate a investitiei pentru echipamentul lor. Consultantii de vanzari trebuie sa ia in considerare toate optiunile astfel incat atat vechii proprietari, cat si cumparatorii echipamentului sa fie satisfacuti, incheind astfel procesul de refurbish al calculatorului.

Caracteristicile unui laptop refurbish

Laptopurile din fabrica se supun reexaminarii pentru orice defectiune de fabricatie, trecand prin diferite etape ale examinarii. Apoi, atunci cand nu se gaseste vreo defectiune, hard disk-ul laptopului este reformatat si sistemul de operare este incarcat din nou. Laptopul reconditionat este apoi actualizat cu un nou numar de serie pentru a-l marca ca un laptop reconditionat din fabrica. Laptopurile reconditionate din fabrica sunt de inalta calitate, la un pret mai mic. Astfel de laptopuri reconditionate pot fi obtinute de la aproape toate brandurile renumite. Cu toate acestea, procesul de refurbish al laptopurilor poate fi diferit de la companie la companie. Scopul principal este de a face laptopul sa ruleze din nou eficient asa cum o facea anterior.

Avantajele procesului de refurbish

Laptopurile refurbished sunt de inalta calitate, deoarece sunt verificate pentru performante ridicate. Consumatorul poate obtine un laptop de calitate, de ultima generatie, la un pret foarte mic comparativ cu pretul de vanzare initial. Laptopurile reconditionate pot fi selectate din branduri renumite, disponibile pe piata la un cost mai mic. Astfel de laptop-uri refurbished vin, de asemenea, cu o garantie de 1 an care poate fi prelungita pana la 3 ani. Perioada de garantie accepta inlocuirea pieselor si intretinerea ceruta de laptop. Prin urmare, astfel de laptopuri sunt foarte fiabile. Laptopurile refurbished permit clientilor sa obtina mai multe caracteristici la un cost mai mic.

Resigilat vs. Second-hand vs. Refurbished

Laptopurile reconditionate se pot obtine la un pret mult mai mic fata de modelele noi. Laptopurile si calculatoarele refurbished functioneaza foarte bine, si arata ca noi, fiind foarte putin uzate sau deloc. Testarea si certificarea echipamentelor refurbished se face pe baza de functionalitate, curatare, inspectie si reambalare. Asadar, toate laptopurile si calculatoarele reconditionate, la fel ca si cele noi, beneficiaza de garantie si licenta.

Noile modele de laptopuri au de obicei cele mai noi caracteristici. Dar, laptopurile refurbished nu sunt foarte diferite. Este posibil sa observati diferente intre specificatiile laptopurilor noi si cele refurbished. Cu toate acestea, uneori, laptopul reconditionat poate avea avantajul de a oferi o placa grafica premium sau software suplimentar, care se considera functii premium la un laptop nou.

Majoritatea articolelor resigilate sunt echivalente cu un articol nou. Dupa cum sugereaza si numele, laptopurile resigilate sunt articole care au fost scoase din ambalajul lor original si utilizate ca modele demo sau foarte putin de catre un cumparator. Uneori, acestea pot fi returnate neutilizate de la consumatori. Laptopurile resigilate pot prezenta urme de uzura pe ambalaj, dar pentru acea uzura companiile ofera reduceri mari. O mare parte din articolele resigilate nu sunt nici macar pornite, ci prezinta doar uzura a ambalajului din cauza manipularii. Cu toate acestea, atunci cand optati pentru laptopuri resigilate, asigurati-va ca achizitionati de la un dealer de incredere, care ofera o garantie scrisa a producatorului.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua