Cele mai bune programe antivirus

01 Iul 2019
de catre ATX Computers

Informatii generale despre programele antivirus:

Cu totii ar trebui sa cunoastem regulile privind pastrarea securitatii Windows si protejarea confidentialitatii: nu deschidem e-mailuri si mesaje neasteptate, nu oferim informatii personale, nu deschidem linkuri dubioase, nu descarcam aplicatii de pe site-uri suspecte, folosim parole securizate, actualizam software-ul Windows, etc. Dar daca doresti sa pastrezi in siguranta dispozitivul Windows, un prim pas bun este sa rulezi un windows antivirus, care monitorizeaza descarcarile de aplicatii si urmareste comportamentul suspect al software-ului.

Astazi, nevoia de cele mai bune programe care elimina virusi este mai mare decat oricand, multi dintre noi folosind mai multe dispozitive zilnic. Odata cu cresterea numarului de amenintari malware, utilizatorii ar trebui sa afle care este cel mai bun antivirus, si sa-l instaleze. Cu toate acestea, acesta este un segment de piata aglomerat, adesea facand ca alegerea programului ideal sa fie o provocare dificila.

Necesitatea / Rolul programului antivirus

Un program antivirus este esential pentru fiecare PC. Fara antivirusuri, risti sa pierzi informatiile personale, fisierele si chiar banii din contul bancar. Software-ul antivirus este conceput pentru a detecta, a preveni si a elimina un software rau intentionat, cunoscut de asemenea sub numele de malware. Denumim malware tot ce inseamna virusi, viermi, troieni si scareware, precum si unele forme de programe potential nedorite (cum ar fi adware si spyware).

Este important ca un utilizator sa instaleze si sa actualizeze cel mai bun antivirus, deoarece un computer fara protectie va fi infectat in doar cateva minute de la conectarea la internet. Bombardamentul este constant, ceea ce inseamna ca firmele antivirus trebuie sa-si actualizeze in mod regulat instrumentele de detectare, pentru a face fata celor peste 60.000 de noi amenintari malware create zilnic.

Malware-ul de astazi isi schimba rapid aspectul, pentru a evita sa fie detectat de programele antivirus mai vechi. Virusii pot fi programati pentru a deteriora dispozitivul, pentru a impiedica accesul utilizatorilor la date sau pentru a prelua controlul asupra computerului.

Cum alegi antivirusul potrivit

Toate companiile de securitate isi comercializeaza produsele ca fiind cele mai potrvite, pentru ca au fie cel mai bun antivirus sau firewall, fie produse complete. Cu toate acestea, cum iti alegi antivirusul potrivit? Care este cel mai bun antivirus online si de unde stii ca te va proteja de toti virusii existenti? Iata criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand ai nevoie sa faci un download antivirus:

Cauta protectie integrala - O buna protectie a computerului nu inseamna doar o instalare antivirus. Este necesar sa ai, de asemenea, protectie firewall, protectie impotriva criminalitatii cibernetice la navigarea pe Internet, protectie impotriva ransomware-ului, protectie VPN impotriva monitorizarii si cenzurii de catre terti, si asa mai departe.

Alege o protectie sigura - Unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea celei mai bune solutii antivirus, este fiabilitatea acestuia. Un produs de securitate fiabil ar trebui sa poata:

Sa protejeze fara a crea conflicte cu alte programe instalate pe computer.

solutie de securitate fiabila trebuie sa protejeze intotdeauna procesele sale de terminarea nedorita.

Sa asigure protectie actualizata. O solutie antivirus care utilizeaza definitii malware invechite este un produs slab. Amenintarile evolueaza continuu; nu se opresc niciodata, asa ca si antivirusii trebuie sa faca acest lucru. Un antivirus bun este un produs care se actualizeaza in mod regulat, de cateva ori pe zi.

Scanari de securitate automate. Un antivirus fiabil ar trebui sa ofere un mijloc de automatizare a scanarilor antimalware. Asta inseamna ca un produs de securitate trebuie sa-ti permita sa programezi scanari antivirus. Este chiar mai bine daca un produs de securitate vine din fabrica cu scanari programate in mod regulat deja activate. Este chiar mai bine daca ruleaza scanari antivirus atunci cand computerul este inactiv.

Conditiile de furnizare

Avand in vedere cat de apropiate sunt cele doua clase de produse in ceea ce priveste viteza si eficienta, cei doi factori cei mai importanti atat pentru antivirus gratuit cat si pentru antivirus cu plata, sunt caracteristicile si suportul pentru clienti. Cu unele exceptii, beneficiezi de asistenta pentru clienti mai buna si de functii de securitate mai cuprinzatoare cu un produs platit, dar daca esti dispus sa renunti la acestea, merita cu siguranta sa alegi un antivirus gratuit.

Produsele gratuite iti ofera o anumita flexibilitate si nu te ancoreaza cu abonamente anuale pentru software de care nu esti sigur ca ai nevoie. Poti spori protectia de baza a unui antivirus gratuit cu ajutorul unor instrumente de securitate, si exista un numar mare de combinatii si potriviri cu alte instrumente gratuite, cu extensii de browser, cu servicii VPN si programe pe care le poti alege pentru a se potrivi cu nevoile tale, fara sa platesti. Desigur, acest lucru necesita un anumit nivel de cunoastere si poate fi mai complicat pe termen lung.

Ca recomandare generala, cel mai bine este sa ramai cu un antivirus bine-cunoscut de la o companie de renume. Acest lucru te asigura ca software-ul a trecut anumite teste efectuate de catre parti independente, care garanteaza utilitatea si performanta sa. Programele nepopulare si obscure pot cauza mai mult rau computerului, mai ales daca au deficiente in apararea lor. Un alt motiv pentru a sta departe de produsele mai putin cunoscute este ca acestea sunt tinta atacurilor malware, si fisierele lor executabile sunt frecvent infectate cu troieni si virusi.

Tipuri de antivirusuri

Exista diferite tipuri de programe antivirus disponibile pentru sistemul tau. Acestea includ scanere antivirus independente si securitate completa pe internet, ambele oferind protectie antivirus, controale de confidentialitate, impreuna cu firewall-uri si alte protectii de securitate.

Pe internet, poti gasi un numar mare de programe antivirus care sunt gratuite. Acestea sunt de fapt versiunile de baza ale procesului de eliminare a virusului, care nu ofera literalmente nimic impotriva atacatorilor cibernetici moderni de astazi. Protectia de baza antivirus si spyware poate detecta doar amenintarile obisnuite cu virusi. Dar, daca sistemul tau a fost atacat de un Worm sever sau Hacktool, antivirusul insusi incepe sa functioneze defectuos, deoarece nu are cunostintele necesare pentru a rezolva problema. Iara care sunt diferitele tipuri de programe antivirus:

Windows antivirus - Majoritatea furnizorilor ofera diferite nivele de produse Windows la preturi diferite. Versiunile platite trebuie sa fie actualizate manual dupa cateva zile pentru a tine pasul cu cea mai recenta versiune. Software-ul antivirus pentru Windows protejeaza impotriva link-urilor care duc catre site-uri sau atasamente rau intentionate, care pot aparea sub forma de e-mailuri. Versiunile premium includ kit-uri de instrumente de securitate care ofera stocare online sigura, blocarea anunturilor si criptarea fisierelor.

Antivirus macOS - Virusurile macOS sunt mai putin frecvente decat virusii Windows. Ca rezultat, produsele antivirus sunt mult mai putin standardizate decat Windows. Si aici poti obtine o serie de produse gratuite si cu plata, care furnizeaza instrumente la cerere pentru a te proteja impotriva amenintarilor potentiale de malware. Aceste tipuri de protectii antivirus permit scanarea malware-urilor pe intregul sistem, si au capacitatea de a analiza anumite amenintari in email, atasamente si diverse activitati web.

Software antivirus Android - Dat fiind faptul ca cele mai multe programe malware mobile vizeaza Android, expertii recomanda ca utilizatorii sa instaleze programe antivirus pe dispozitivele lor. In acest fel, majoritatea programelor antivirus sunt gratuite, si promit sa-ti salveze sistemul de diverse amenintari. Daca sistemul tau a fost deja atacat de amenintari nedorite, este recomandat sa angajezi un specialist de eliminare a virusilor.

Numarul de utilizatori protejati

De obicei, trebuie sa achizitionam licente separate pentru fiecare dintre dispozitivele noastre, dar, din fericire, unele programe antivirus pot oferi securitate pentru un numar mai mare de utilizatori, care poate proteja toate dispozitivele noastre, cum ar fi computerele, tabletele si smartphone-urile.

Daca alegi un program cu licenta multi-device, vei putea sa instalezi software de securitate pentru diferite dispozitive. Iata principalele caracteristici de care te poti bucura daca alegi sa utilizezi un software multi-device:

Aceasta licenta te va ajuta sa economisesti bani, in comparatie cu licentele individuale pentru mai multe dispozitive.

Vei putea transfera protectia la un dispozitiv nou ori de cate ori doresti.

Indiferent daca rulezi un PC, un dispozitiv Android sau mai multe, vei putea proteja fiecare dispozitiv in parte cu un singur pachet de securitate.

Poti asigura protectia a pana la cinci dispozitive.

Functiile si utilitatile

Un antivirus bun trebuie sa includa mai multe straturi de securitate care protejeaza impotriva amenintarilor cibernetice moderne. Un program antivirus potrivit trebuie sa ofere mai multe functii, printre care si controlul parental, filtre anti-spam, optiunea de scanare a sistemului si firewall-uri avansate. Din acest motiv, credem ca, atunci cand cauti urmatoarea solutie de securitate, trebuie sa verifici daca ofera protectie totala. Aceasta inseamna protectie impotriva urmatoarelor tipuri de amenintari:

Virusii - programe cu intentii daunatoare care se caracterizeaza prin faptul ca se pot inmulti si astfel pot infecta alte computere sau dispozitive. Virusii sunt, de obicei, legati de un fisier executabil, care, atunci cand il deschizi, actioneaza si ca declansator al virusului.

Troieni (cai) - sunt programe rau intentionate, care pot fi mascate ca programe obisnuite si din acest motiv te pot insela sa le descarci si sa le rulezi pe computerul tau. Cand faci acest lucru, troienii, de obicei, deschid poarta spre alte forme de malware pe computer.

Worms (viermi)- sunt programe rau intentionate care profita de gaurile si vulnerabilitatile de securitate din sistemul de operare sau alte programe (cum ar fi browserul web, de exemplu), si infecteaza computerul. Spre deosebire de virusii obisnuiti, viermii se pot multiplica si se pot raspandi singuri, fara a fi nevoie sa rulezi un fisier infectat.

Spyware - programe software care sunt concepute sa spioneze si sa adune informatii despre utilizator. Spyware incearca sa se ascunda de utilizator, de sistemul de operare si de solutia de securitate care elimina virusi, si dupa ce colecteaza informatii, le trimite serverelor controlate de hackeri.

Rootkits - un tip special de malware conceput pentru a oferi hackerilor accesul de la distanta si controlul unui dispozitiv, fara a fi detectat de victime sau de software-ul de securitate instalat pe dispozitivele infectate. Atunci cand un hacker obtine acces la un dispozitiv infectat cu rootkit, acesta poate sa-l utilizeze pentru a accesa, copia si executa fisierele de pe computer, modifica setarile sistemului de operare, instala software-ul suplimentar (de obicei alte tipuri de malware) si asa mai departe. Prin definitie, rootkit-urile sunt un fel de program malware, deci sunt mai greu de detectat si indepartat de pe un dispozitiv infectat.

Ransomware - programe periculoase care, odata ce infecteaza computerul, preiau controlul si cripteaza fisierele, cum ar fi fotografiile, documentele de lucru si videoclipurile. Odata ce se intampla acest lucru, programele de rascumparare incearca sa te faca sa platesti sume considerabile de bani creatorilor lor, astfel incat sa poti obtine fisierele inapoi.

Adware - programe software care afiseaza reclame pe ecran, in browserele web sau in alte locuri de pe computer. Este posibil ca acesta sa nu fie malware prin definitie, dar adware-ul aproape intotdeauna dauneaza performantelor computerului si experientei utilizatorului si poate, de asemenea, sa infecteze calculatorul cu programe malware.

Atacurile de retea - cand hackerii incearca sa preia controlul dispozitivelor de la distanta, acestia pot face acest lucru printr-o abordare "pauza". Acesta este momentul in care ai nevoie de un firewall pentru a opri atacurile de retea. Un firewall bun trebuie sa fie capabil sa respinga atacurile din exterior, dar si sa te avertizeze despre traficul suspect care este initiat de pe computerul tau in lumea exterioara.

Amenintari web - browserul web ar trebui sa fie primul din linia de aparare impotriva programelor malware. De aceea, o solutie de securitate buna trebuie sa includa un modul de protectie web care te poate impiedica sa vizitezi site-uri cu continut rau intentionat. Este mai bine sa te confrunti cu malware in browser, decat sa faci asta cand ajunge in calculatorul tau.

Marca de antivirus

Daca esti in cautarea protectiei integrale impotriva celor mai recente amenintari cibernetice, atunci este important sa investesti in cel mai puternic program antivirus, mai ales daca ai nevoie sa iti protejezi afacerea. Iata cele mai bune marci de antivirus de pe piata:

Bitdefender Antivirus Plus 2019 - taxa anuala pentru acest antivirus poate sa para costisitoare, dar merita. In plus, si-a reintrodus discountul de 50-60% pentru pachetele sale de varf, inclusiv Antivirus Plus. Tinde sa fie fiabil si precis in detectarea virusului, oferind filtrarea pe web pentru a bloca accesul la site-uri rau intentionate, un browser securizat care pastreaza tranzactiile bancare online si tranzactiile pentru cumparaturi in siguranta si exista un manager de parole care completeaza automat detaliile cartii de credit in formularele web. De asemenea, este excelent pentru modulul anti-phishing, care te avertizeaza asupra unor link-uri rau intentionate in rezultatele motorului de cautare, si blocheaza accesul la site-uri periculoase.

Norton AntiVirus Plus - Norton AntiVirus Plus este un vanator de malware de cea mai buna calitate. Produsul nou a fost introdus in SUA la sfarsitul lunii aprilie 2019 ca inlocuire directa pentru vechiul Norton AntiVirus Basic. Norton ofera o multime de optimizari, optiuni si setari pentru cei care au nevoie de ele, precum si caracteristici precum un blocaj URL util, care te tine departe de site-urile web rau intentionate.

ESET NOD32 Antivirus - acest antivirus vine cu protectie in timp real a programelor malware, un strat anti-ransomware, protectie impotriva exploatarii, filtrarea URL-urilor pentru a bloca site-uri web rau intentionate si module pentru a preveni atacurile folosind PowerShell si scripturi malware. Un modul de control al dispozitivului limiteaza riscul de infectare de la alte dispozitive prin controlul accesului la stick-uri USB, hard disk-uri externe, medii de stocare optice, chiar si dispozitive conectate prin Bluetooth si FireWire. Este o extraoptiune neobisnuita, dar ar putea face diferenta daca alte persoane conecteaza in mod regulat dispozitive in PC-ul tau.

F-Secure Antivirus SAFE - este o colectie minunata de instrumente antivirus si, in timp ce este putin mai scump decat unele dintre celelalte programe de pe aceasta lista, numarul de caracteristici pe care il obtii face ca pretul sa merite. Cu F-Secure Antivirus SAFE, beneficiezi de un software antivirus genial de la F-Secure, impreuna cu protectia bancara pentru cumparaturi online sigure, instrumente de siguranta pentru familie si un dispozitiv de cautare care iti permite sa urmaresti dispozitivul pierdut Android sau iOS si, sa blochezi sau sa stergi continutul de la distanta.

Cele mai bune programe antivirus

Nu toate programele antivirus ofera aceleasi caracteristici, dar functia lor este aceeasi: de a proteja computerul impotriva atacurilor malware si pentru a elimina orice infectie, daca este cazul. Cele mai bune programe antivirus ar trebui sa treaca printr-un sistem de certificare, ar trebui sa functioneze fara a afecta sistemul in Windows, mai ales daca dispozitivul tau indeplineste cerintele de sistem, si sa ofere protectie nu numai pentru virusii obisnuiti, ci pentru cele mai multe tipuri de programe malware.

O multime de utilizatori de Windows considera ca nu trebuie sa plateasca pentru un software antivirus. Multi utilizatori de dispozitive Mac si Android considera ca nu au nevoie de protectie. Windows pare a fi cea mai mare mai mare tinta, dar adevarul este ca MacOS si Android sunt, de asemenea, vulnerabile la malware.

Este o ideea buna sa platesti pentru un antivirus Windows, deoarece chiar si cel mai bun software gratuit este lipsit de anumite caracteristici de protectie considerate esentiale. Dar asta nu inseaman ca trebuie sa platesti o suma mare pentru un antivirus. Multe produse antivirus sunt vandute online pentru mult mai putin decat preturile lor de lista. Utilizatorii Mac si Android au alte optiuni: Unele dintre produsele Mac AV nu costa nimic, iar majoritatea aplicatiilor de securitate Android au versiuni gratuite.

Antivirus gratuit

Cel mai mare beneficiu al unor anivirusi gratuiti se afla in numele lor - sunt gratuiti. Bineinteles, acest lucru vine cu propriul "cost", dar programele antivirus gratuite ofera in general un nivel decent de protectie pentru o varietate de sisteme, retele si programe. In unele cazuri, utilizatorii trebuie sa se confrunte cu ferestre pop-up recurente si alte forme de publicitate care ii imping catre versiunea platita a antivirusului, dar acest lucru pare sa fie un inconvenient mult prea mic. Software-ul gratuit de protectie impotriva virusilor este o modalitate convenabila de a incerca produsul inainte de a-l achizitiona. Acelasi lucru este valabil si pentru un numar de caracteristici care sunt acceptate numai in versiunea platita a unui antivirus.

Este important sa stii ca, in general, computerul tau va rula un singur sistem anti-virus la un moment dat. De fiecare data cand treci la un alt pachet, trebuie sa dezinstalezi sistemul anterior pentru a impiedica ciocnirile software.

Antivirus platit

Antivirusii cu plata au un numar mare de avantaje fata de omologii lor gratuiti, iar unul dintre acestea este faptul ca ofera o acoperire si o protectie mai cuprinzatoare. Elementele aditionale, cum ar fi programele anti-spyware, o solutie de firewall, scanerul de e-mail etc., sunt de obicei prezente in afara setului de baza pentru programe malware. In timp ce atat solutiile antivirus gratuite, cat si cele platite, se actualizeaza simultan si utilizeaza automat cele mai recente informatii despre virusi, versiunile platite beneficiaza de mai multe canale de asistenta. Utilizatorii primesc de obicei suport live sub forma de e-mail, chat si telefon, in timp ce programele gratuite se bazeaza in principal pe forumuri si intrebari frecvente. Licentele pentru mai multi utilizatori sunt adesea disponibile pentru antivirusul platit, acoperind toate dispozitivele fara a fi nevoie sa achizitionezi software separat.

Sistemele de protectie platite includ functii suplimentare utile, cum ar fi instrumentele de salvare si recuperare in cazul in care computerul se blocheaza; precum si utilitati de imbunatatire a performantei, care asigura ca laptopul sau PC-ul tau ruleaza in cel mai eficient mod.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua