Clase de produse

La fel ca pretențiile clienților noștri, și produsele noastre diferă.

Le-am împărțit frumușel în 3 clase, pentru ca ție să îți fie clar cum găsești produsele care funcționează și arată exact cum vrei tu și pe care le găsești la prețul pe care ești dispus să îl plătești.

Ce e comun însă tuturor produselor noastre, indiferent de clasa în care le-am încadrat, este că:

  • Provin din surse sigure. O să dam puțin din casa și o să zicem că majoritatea lor sunt preluate dintr-un birou sau o corporație, fac parte din suprastocuri sau vin de la retaileri care le-au avut expuse la raft.
  • Doar produsele care funcționează bine trec de primul filtru de selecție. Nu reparăm un produs stricat, ca nu e rentabil și nu e nici fun.
  • Dacă merg și arată bine, abia atunci produsele norocoase ajung pe mâinile specialiștilor noștri IT, care le aduc îmbunătățiri astfel încât clientul să fie perfect mulțumit.

Pentru că ne plac procesele transparente, iată mai jos ce presupune fiecare clasa de produse:


Nou / Neutilizat

Categoria NOU este reprezentata de produse noi sau neutilizate, provenite din suprastocurile de productie ale fabricantului.

Acestea sunt comecializate in ambalajul original furnizat de catre fabricant (in anumite situatii ambalajul poate fi similar cu cel al produselor comercializate in magazinele de profil).


Refurbished

Categoria REFURBISHED este reprezentata de produsele care, din diferite motive, reintra pe linia de productie pentru a fi aduse la parametrii tehnici admisi (sau initiali).

De regula, acestea produse provin din produsele expuse la raft (magazine, show room, expozitii), sau returnate de consumatori, sau rezultate in urma unor up-grade-uri sau recuperate in urma finalizarii contractelor comerciale dintre parti (leasing).

In ceea ce priveste procesul de restabilire a conditiilor tehnice de functionare initiale (refurbished), acesta poate fi facut direct de catre fabricant – caz in care se numeste Refurbished by factory (RF) in cazul de fata Refurbished by Lenovo, sau de catre atxcomputers – caz in care se numeste Refurbished by ATX.

Tipul de refurbished folosit pt aducerea produsului in conditiile tehnice admise, este specificat in meniul Aspect si functionalitate.

Față de un produs nou, prețul unui echipament IT refurbished este mai mic cu pana la 25% fata de cel al unui echipament nou.


Second-Hand

Categoria Second hand se constituie din produsele care prezinta urme vizibile de utilizare: mici zgarieturi, sau tastatura usor stearsa/uzata, sau baterie cu autonomie mai redusa fata de unul nou etc.

Urmele de utilizare sunt mentionate specific in meniul Aspect si functionalitate.

Produsele second hand provin dintr-o multitudine de surse de achizitie, iar restabilirea conditiilor tehnice de functionare se face de catre ATX Computers.

De regula, produsele din aceasta categorie se caracterizeaza prin oferte financiare avantajoase, la preturi mult inferioare in raport cu cele doua categorii mentionate anterior (N si RF)

Fata de un produs nou, pretul unui echipament IT second hand este mult mai mic (chiar de pana la 70% mai mic fata de pretului unui echipament nou).


Toate clasele noastre de echipamente sunt acoperite de aceeași garanție, de minim 1 an. Pentru mai multe detalii despre garanție, service și garanție extinsă, click aici.