Politica de confidentialitate

Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Daca ai completat un formular pe site cu datele tale personale pe acest site, trebuie sa stii ca in perioada in care detinem si prelucram datele tale, ai dreptul de a ne solicita in orice moment accesul la date, rectificarea sau stergerea acestora, restrictionarea prelucrarii, portarea datelor, opozitia privind prelucrarea datelor. Are de asemenea dreptul de a va adresa justitie. Poti oricand sa retragi consimtamantul de prelucrare. Trebuie sa mai stii ca pentru orice suspiciune de nereguli privind prelucrarea datelor dvs, puteti depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal(www.dataprotection.ro)

Identitatea operatorului de date

Datele completate in acest formular sunt prelucrate S.C ATXCOMPUTERS GROUP S.R.L, cu sediul in Str. Fantanele Cladirea C38 Atxcomputers, Ploiesti 100410, Prahova, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J29/816/26.09.2000 si inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucratorilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 30195, denumita in continuare Operator sau ATXCOMPUTERS.

Scopul prelucrarii

Datele colectate de acest site sunt prelucrate in urmatoarele scopuri:

1. In scopul de a-ti oferi produsele si serviciile Operatorului.

Acest scop poate include:

- crearea si administrarea contului tau in cadrul magazinului online;

- prelucrarea comenzilor tale, inclusiv preluarea, validarea, anularea, facturarea si expedierea acestora;

- returnarea produselor conform prevederilor legale;

- rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

- asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile Operatorului;

2. In scopuri de marketing

Pentru a te tine la curent cu ofertele noastre, dorim sa iti oferim informatie relevanta intereselor tale referitoare la produsele si serviciile Operatorului. Din acest motiv transmitem prin canale de comunicare electronica (e-mail, SMS, telefonic, notificari prin browser, etc.) informatii cu privire la produse si servicii similare ori complementare celor cumparate sau pentru care ai aratat interes de cumparare.

3. In scopul imbunatatirii serviciilor

Dupa finalizarea comenzii te putem invita sa completezi un chestionar de satisfactie in ceea ce priveste produsele sau serviciile achizitionate.

Temeiul juridic

1. Prelucrarea datelor colectate prin intermediul site-ului pentru scopul oferirii deproduse si servicii se deruleaza sub temeiul juridic reglementat de Regulamentul General pentru Protectia Datelor (GDPR) la Art. 6, lit. b – executarea unui contract sau demersuri in vederea incheierii unui contract.

2. Pentru scopul de marketing si comunicare ulterioara, temeiul juridic este Art. 6, lit.a – consimtamantul persoanei vizate.

3. Pentru indeplinirea scopului de imbunatatire a serviciilor, temeiul juridic in baza cariuia se prelucreaza datele personale este Art. 6, lit.a GDPR – consimtamantul persoanei vizate.

Datele prelucrate

1. Pentru crearea si administrarea contului si asigurare serviciilor de support, se prelucreaza: Nume, Prenume, Adresa de e-mail si Numarul de telefon.

2. Pentru procesarea comenzilor prelucram urmatoarele date: Nume, Prenume, Adresa de livrare, Adresa de e-mail, Datele cardului bancar si Nr.telefon.

3. Pentru returnarea produselor si rambursarea contravalorii prelucram urmatoarele date: Nume, Prenume, Adresa de livrare, Adresa de e-mail, Datele contului bancar si Nr.telefon.

4. Pentru scopurile de marketing prelucram: Nume, Prenume, Adresa de e-mail si Nr. de telefon.

5. Pentru scopul de imbunatatire a serviciilor prelucram: Adresa de e-mail si Nr. de telefon.

Perioadele de stocare

1. Datele colectate in scopul crearii si administrarii contului se vor stoca cat timp aveti un contul active. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

2. Datele colectate in vederea procesarii comenzilor, returnarea produselor si rambursarea contravalorii se vor stoca pe o perioada de 10 ani conform reglementarilor fiscale in vigoare.

3. Datele colectate in scop de marketin se vor stoca pe o perioada de 3 ani de la data acordarii consimtamantului.

4. Datele colectate in scopul imbunatatirii serviciilor oferite de catre operator se vor stoca pe o perioada de 1 an.

Modul de prelucrare

- Pentru procesarea sau gestionarea comenzilor, datele sunt extrase si utilizate pentru pregatirea documentelor de facturare si de livrare, detaliile de livrare sunt incarcate in aplicatia de curier pentru etichetare si livrare, datele de facturare sunt introduse in sistemul nostru de gestiune pentru emiterea facturii si trimiterea ei catre cumparator, prin e-mail.

- Pentru scopul de comunicare ulterioara, datele sunt extrase periodic si utilizate petru expedierea de mesaje prin e-mail, SMS sau telefon in legatura cu noutatile, sau ofertele relevante ale operatorului pentru persoana vizata.

- Datele tale nu vor fi utilizate in niciun alt scop. Datele tale nu fac obiectul niciunei decizii bazate exclusiv pe prelucrari automate, care sa produca efecte juridice sau alt impact similar.

Confidentialitate

Datele tale sunt prelucrate si stocate in conditii de siguranta, conform normelor legale in vigoare. Datele tale sunt dezvaluite catre imputernicitii implicati in livrarea produselor si serviciilor contractate:

- Mercury360 SRL

- Outbox SRL

- Ines Group SRL - furnizor de servicii de internet si gestiune date,

- EuroPayment Services SRL – servicii de plati online

- FAN Curier/Cargus- livrarea produselor.

De asemenea, datele tale vor fi dezvaluite catre ANAF, in vederea indeplinirii obligatiilor fiscale ale Operatorului. Datele tale nu vor fi dezvaluite catre alti terti si nu vor fi transferate in strainatate.

Drepturile tale

In perioada de colectare si prelucrare a datelor cu caracter personal, persoana vizata are dreptul de a ne solicita in orice moment accesul la date, rectificarea sau stergerea acestora, restrictionarea prelucrarii, portarea datelor, opozitia privind prelucrarea datelor. Are de asemenea dreptul de a va adresa justitie. Persoane vizate pot oricand sa-si retraga consimtamantul de prelucrare. Pentru orice suspiciune de nereguli privind prelucrarea datelor cu caracter personal, persoana vizata poate depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro).

Modalitati de exercitare a drepturilor

Pentru orice solicitare legata de datele personale, in procesul de exercitare a drepturilor mentionate in capitolul anterior, persoana vizata poate contacta Operatorul prin oricare mijloace dintre cele urmatoare:

Telefon: 0731 335 118

E-mail: contact@atxcomputers.ro

Dreptul de actualizare si modificare a politicii de confidentialitate

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.