Skip to content

Intrebari frecvente

 

1. Ce semnifică termenul „refurbished"?

Un produs refurbished este un produs care nu este nou, dar nici nu poate fi catalogat ca fiind second hand deoarece, înainte de a fi pus în circulație, este verificat și reparat (acolo unde este cazul) de către specialiștii nostri.

 

2. Dacă un produs este „refurbished" acest lucru înseamnă că produsul era stricat?

Nu. Produsele refurbished din oferta noastră au fost preluate în stare de funcționare și apoi au fost verificate și curățate profesional. Mai mult decât atât, în general, orice componente ale unui echipament IT care nu trec testele noastre sunt înlocuite în totalitate, nu reparate.

Pentru a afla mai multe despre cele trei categorii de produse, Second Hand, Refurbished și Nou, intră aici.

 

3. Comercializați și produse noi?

În primul rând, suntem o companie dedicată conceptului de tehnologie sustenabilă. De aceea, ne ocupăm să oferim produse IT cu o durată de funcționare extinsă de la trei până la cinci ani cel puțin. Prin achiziționarea unui produs IT, nu doar că aveți garanția calității la un preț convenabil, dar ajutați și mediul în același timp. Comercializăm și produse noi sau neutilizate.

 

4. De ce există uneori mai multe unități din același produs pe site?

Pe site-ul atxcomputers.ro există multe variații ale specificațiilor unui produs care pot îndeplini o gamă largă de cerințe ale unui utilizator. De aceea, în cazurile în care avem un stoc foarte mare din același produs care poate prezenta diferențe de aspect sau de funcționalitate, am grupat produsele în trei clase: Nou, Refurbished și Second hand. Astfel, același produs IT poate fi găsit în variante diferite de recondiționare, ceea ce face ca specificațiile să difere și să fie potrivite pentru fiecare tip de utilizator în parte.

 

5. De ce să cumpăr echipamente IT refurbished?

Atunci când achiziționați un produs IT refurbished aveți garanția unui preț foarte bun care vine în completarea unei tehnologii performante și calitative.

 

6. De ce să cumpăr echipamente IT refurbished de pe atxcomputers.ro?

Noi, pentru compania ta

Când infrastructura IT e esențiala pentru business-ul tău, nu îți permiți să greșești, dar nici să cheltuiești tot bugetul (dacă nu cumva ai bani de aruncat, atunci îți permiți). Alege de la început să echipezi firma cu produse de la atxcomputers ca să nu ai emoții legate de calitate și să îți rămână bani de alte investiții care contribuie la succes. Cumpărând produsele noastre refurbished, folosești produse de la aceleași companii pe care le găsești în magazine, dar și economisești între 15-70%. Relația noastră nu se oprește odata ce ai dat comanda, ai la dispoziție permanent echipa de customer service și primești garanție la toate produsele.

Noi, pentru tine personal

Ai stabilit că pentru tine important e ca produsul să funcționeze și să arate bine, nu să fie încă în țiplă. Dar parcă nici nu ai încredere să te vezi cu cineva la Unirii care se jura parcă de prea multe ori ca ce îți vinde e aproape nefolosit. Alege produsele atxcomputers ca să fii împăcat că niște specialiștii au parcurs proceduri clare de verificare a calității și că ai parte de un preț potrivit pentru buzunarul tău.

 

7. Ce voi găsi în colet?

Componentele primite depind de fiecare produs în parte. În general, produsele noastre vor avea în pagina de produs instrucțiunile specifice cu privire la ceea ce este inclus. În cazul în care nu sunteți sigur de ce veți găsi în cutie, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa contact@atxcomputers.ro sau puteți să apelați serviciul de relații cu clienții la 0731 335 118.

De obicei, manualele nu sunt incluse in pachet, dar acestea pot fi descărcate în mod convenabil de pe site-urile producătorilor.

 

8. Ce ce software vine instalat un laptop sau un PC?

În cazul în care pagina de produs precizează un anumit sistem de operare, laptop-ul sau PC-ul va veni instalat cu versiunea respectivă de Windows. În cazul în care în pagina de produs nu există nicio mențiune a unui sistem de operare, aveți opțiunea de a alege una dintre licențele Microsoft, pe care le puteți achiziționa contra cost.

 • Licențele Microsoft se pot achiziționa numai împreună cu un produs de tip laptop sau computer.

  Laptop-urile sau PC-urile nu vor fi pre-încărcate cu alte aplicații.

  Mai multe detalii găsiți aici.

   

  9. Care este capacitatea de funcționare a acumulatorilor produselor de pe site?

  Capacitatea acumulatorilor diferă în funcție de echipamentul ales, de aceea în pagina de produs veți găsi informații și despre acumulator și despre alimentator. Toate bateriile sunt testate înainte de a fi livrate și garantăm un minim de 30-45 de minute de funcționare la capacitate normală. De asemenea, multe dintre laptop-urile noastre vin împreună cu acumulator și alimentator noi.

   

  10.Produsele beneficiază de garanție?

  atxcomputers.ro oferă garanție tuturor produselor achiziționate în funcție de tipul produsului și categoria sa. Astfel, garanțiile pe care le oferim pornesc de la minim 12 luni.

  Mai multe detalii despre garanția standard si despre cea extinsă puteți găsi aici.

   

  11.Care sunt modalitățile prin care se poate face plata?

  Ramburs - Plata se poate face la curier, în RON, în momentul livrării produsului sau la ridicarea acestuia din magazinul nostru. Comanda și valoarea produselor va fi confirmată telefonic.

  Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

  Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

  - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor online acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

  - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

  Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

   

  Plata în rate:

  Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi.

  Dupa ce veti introduce numarul de card in pagina procesatorului de plati, sistemul va detecta automat daca este un card eligibil pentru plata in rate, la una din bancile agreate de catre magazin si va afisa o lista de unde puteti alege numarul de rate dorit.

  Prin card de credit emis de BCR:

  E usor sa faci cumparaturi cand ai CARDUL BUN DE PLATA de la BCR! Ai RATE fara dobândă si bani inapoi!

  Plateste prin cardul tau de credit BCR pe website www.atxcomputers.ro si beneficiezi de oferta standard de 12 rate fara dobanda! Mai mult, primesti anual 1% bani inapoi.

  Cine poate plati in rate? Sunt înscrişi automat şi gratuit toţi clienţii care deţin unul dintre cardurile de credit BCR înrolate în Program şi care, la momentul efectuării tranzacţiei la comercianţii parteneri ai BCR, solicită facilitatea „Rate fără dobândă". Cardurile de credit BCR înrolate în Programul de Rate cu 0% dobândă sunt:

  • BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)

  • BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa

  • MasterCard GOLD EUR

  • BCR Wizz Air MasterCard

  • EPB Platinum sau World Signia MasterCard

  Pentru a plati online cu cardul, in procesul de comanda selectati optiunea de plata "Online prin card bancar" si numarul de rate dorit. Platile online sunt procesate direct de catre banca emitenta, Banca Comerciala Romana prin intermediul platformei EuPlatesc. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv 3D Secure.

  Vrei si tu cardul BUN DE PLATA de la BCR?

  • Aplica acum pe www.bundeplata.ro sau

  • Trimite SMS la 1780, tarif normal, cu textul "Card" şi vei fi contactat de catre un operator bancar sau

  • Apeleaza gratuit, non-stop, din orice reţea naţională InfoBCR la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227)

  Spor la cumparaturi!

   

  Prin card de credit emis de Banca Transilvania (Programul Star BT)

  Plateste cu Star Card de la Banca Transilvania pe site-ul www.atxcomputers.ro si beneficiezi de:

  pana la 6 RATE fara dobanda pentru orice plata, daca alegi plata in rate

  0.3% din valoarea cumparaturii in Puncte Star, daca alegi plata integrala

  perioada de gratie de pana la 56 de zile – valabila pentru toate tranzactiile ( plati la comercianti –integral sau in rate, ridicari de numerar, plati de utilitati etc )

  Sunt incluse in programul Star Card cardurile de cumparaturi: Star Forte, MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, Star Gold, Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary, Star Platinum, Visa Platinum, Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, Visa Flying Blue Classic si Visa Flying Blue Premium.

  Nu ai inca ? Aplica acum pentru un card de cumparaturi Star:

  - in orice unitate Banca Transilvania

  - Online pe www.starbt.ro

  - Telefonic la Call Center BT: 0264 594 337 – pentru retele mobile sau din strainatate; 0800 80 CARD (2273) – din reteaua Romtelecom

   

  Prin card de credit emis de BRD Finance

  Uita de timpul petrecut in trafic si de aglomeratia din magazine ! Prin cardurile BRD Finance planurile prind viata direct din confortul casei tale, cu doar un click :

  - alegi produsele dorite

  - alegi optiunea de plata potrivita nevoilor tale si platesti rapid si in deplina siguranta :

  a) plata cu perioada de gratie de pana la 47 de zile : 0% dobanda pe parcursul perioadei de gratie, 0% comision pentru tranzactia efectuata.

  b) plata in rate cu 0% dobanda, alegand durata de rambursare potrivita bugetului tau si beneficiind de 0% comision pentru tranzactia efectuata.

  Consulta detalii complete despre cardurile BRD Finance participante si optiunile de plata, precum si exemple reprezentative de rambursare, pe www.brdfinance.ro.

   

  Prin card de credit emis de Alpha Bank

  "Optiunea de plata in rate cu 0% dobanda prin cardul tau de cumparaturi de la Alpha Bank (VISA CREDIT, VISA GOLD, COSMOTE MASTERCARD, MASTERCARD CREDIT)

  Noul serviciu oferit de Alpha Bank permite detinatorilor de carduri de cumparaturi in lei emise de banca sa beneficieze de o solutie de plata in rate flexibila pentru bunurile/serviciile achizitionate cu cardurile de cumparaturi de la comerciantii afiliati acestui serviciu.

  Confort - pentru optiunea de plata in rate nu este nevoie sa aplici, sa programezi in avans sau sa faci rost de documente suplimentare. Trebuie doar sa soliciti plata bunurilor cu cardul tau de cumparaturi de la Alpha Bank in numarul de rate dorit si permis de comerciantii parteneri.

  Convenabil - bunuri achizitionate prin optiunea de plata in rate cu cardul fara dobanda. Pentru bunurile astfel achizitionate, pentru a beneficia de 0% dobanda, trebuie sa platesti lunar rata aferenta, egala cu costul bunurilor impartit la numarul de luni ales pentru plata. Daca sunt efectuate si alte tipuri de tranzactii, este necesara plata in intregime a sumei lunare datorate pentru a beneficia de dobanda 0%.

  Flexibilitate - poti folosi plata in rate ori de cate ori doresti in limita liniei de credit aferenta cardului tau. Pe masura ce rambursezi ratele lunare, sumele rambursate devin din nou disponibile pe contul tau de card.

  Libertate - esti liber sa folosesti plata in rate in orice magazin partener; ai libertatea sa alegi numarul de rate care ti se potriveste cel mai bine din maximul permis; Extrasul de cont de card emis lunar iti va arata de fiecare data ce rata trebuie sa platesti pentru luna curenta si suma ratelor viitoare ramase de platit, iar prin serviciul de debitare directa poti alege ca suma totala datorata sau suma minima de plata, sa fie rambursata automat din contul tau curent deschis la banca, in aceeasi valuta cu cea a cardului."

  Ordin de plata – Plata se poate face pe baza unei facturi proforme emise de atxcomputers.ro în urma confirmării telefonice a comenzii. Produsele vă vor fi livrate după confirmarea plății aferente facturii emise, într-unul din conturile:

  Banca ING: RO17INGB0000999906127707

  Trezoreria Ploiești: RO27TREZ5215069XXX000689

  Denumire firmă: ATXCOMUPTERS GROUP

  Cod fiscal: RO 13400041

  Datele solicitate clientului pentru emiterea proformei sunt:

  Denumire/Nume cumpărător:

  Nr. Registrul Comerțului:

  Cod de identificare fiscală:

  Sediul:

  Banca:

  Cont IBAN:

   

  12. În cât timp se livrează comanda?

  Comenzile plasate pe site-ul nostru se procesează de Luni până Vineri, între orele 9 -15. Produsele pe care vi le doriți vor ajunge a doua zi, dacă comanda a fost realizată până în ora 15.

  Daca ați plasat o comandă după ora 15, aceasta va fi procesată a doua zi, iar produsele pe care le-ați adăugat în coș vor ajunge în ziua imediat următoare.

  După ce ați înregistrat comanda, puteți urmări statusul acesteia din contul dumneavoastră de client, din secțiunea "Urmărire comandă".

  Mai multe detalii despre livrare puteți găsi aici.

   

  13. Cum procedez pentru returnarea unui produs?

  În cazul în care doriți să returnați un produs comandat de pe site-ul atxcomputers.ro, o puteți face urmărind câteva aspecte.

  Verificați aici dacă produsul este eligibil pentru retur și apoi completați formularul de returnare în cel mult 30 de zile de la data primirii comenzii. În vederea tranzacției, produsul trebuie să fie returnat în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original, însoțit de toate accesoriile și produsele cadou.

   

  14. În cât timp voi primi contravaloarea produsului după returnare?

  Returnarea banilor se va face în termen de maxim 10 zile lucrătoare, prin virament bancar în contul folosit pentru achiziția produsului sau în contul specificat în formularul de retur.

   

  15. Cum pot folosi punctele premium din contul meu?

  La achiziționarea produselor IT de pe atxcomputers.ro veți aduna în contul de client Puncte de Loialitate pe care le puteți folosi pentru a beneficia de reduceri la urmatoarele achiziții. Comanda din magazinul nostru online vă va aduce o sumă egală cu 5% din valoarea totală a produselor din coșul de cumpărături, fără TVA. Atunci când veți ajunge în pagina coșului veți putea observa caseta de Puncte Utilizabile, iar sub aceasta, numărul de puncte din cont. Introduceți in casetă numărul de puncte pe care vreți să îl utilizați în comanda curentă, iar valoarea lor in RON va fi scăzută din costul comenzii.

   

  16.Ce pot face dacă nu pot găsi răspunsul la întrebarea mea aici?

  Dacă întrebarea dumneavoastră nu a fost adresată în această secțune, ne puteți suna la 0731 335 118 sau puteți folosi secțiunea de Contact a site-ului nostru.